Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че разполага с важен

...
 
Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че разполага с важен
Коментари Харесай

Зеленски извади запис, според който Иран е знаел всичко още в началото

 
Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че разполага с значим запис по делото със сваления в Иран украински аероплан, съобщава ТАСС.

Записът е значимо доказателство за това, че иранската страна през цялото време на следствието е знаела за повода за злополуката. Става въпрос за диалога сред екипажа на ирански аероплан с диспечерите в Техеран. Не се прецизира от кое място Киев разполага със записа.

В 6:12 часа украинският аероплан излетява, а в 6:30 часа би трябвало да кацне ирански аероплан. Пилотите са видели всичко и са разказали за това на наземния надзор.

Член на екипажа на иранския аероплан оповестява на британски и на фарси: „ Струва ми се, че лети ракета ”.

Според Зеленски, този запис е значимо доказателство, че иранската страна през цялото време е знаела, каква е повода за злополуката с украинския аероплан.

„ Това им е било известно още сега на поразяването на самолета ”, твърди украинският държавен глава.

Изтичането на записа на диалозите с иранските диспечери ще повлияе на съдействието на Иран с Украйна по въпроса за злополуката на самолета „ Боинг 737 ”, съобщи ръководителят на проверяващия случая отдел в Организацията за гражданска авиация на Иран.

Публикуването на звуковия файл от украинска страна е в нарушаване на законите и ще повлияе на по-нататъшното съдействие сред Иран и Украйна по делото за злополуката, считат иранските управляващи. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР